Thursday, January 19, 2012

Histeria


Memikirkan je tajuk entry ni naik histeria aku. haha! ;D

Salam bro and sis.
Kita selalu dengar pasal bende ni kan?

Tapi apebende sebenanye histeria ni?
Kalau ikut pengetahuan aku yang suka buat2 tahu ni
Histeria = kene rasuk/sampuk hantu.

Tapi lepas dah lama hidup dekat asrama dapat ilmu baru
pulak yang membuat aku tahu.

Histeria = perempuan stress or period meroyan atau gila.

Histeria = penyakit kepada perempuan2 gedik ! xD


Histeria = terlalu excited sampai menjerit2.

Histeria = waktu cuti peristiwa untuk MRSM MERBOK.
muahahahahaha ;)

maknanye la kan.

Histeria -------> Perempuan period yang gedik kene sampuk dek
hantu akibat terlalu excited lalu membuatkan
MRSM Merbok cuti peristiwa xD

????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!

haha jgn korang ikut hipotesis ni haa. tak boleh pakai. xD
ok berbalik semula kepada entry pasal histeria nih.

yang sebenarnya Histeria = Kerasukan oleh makhluk2 halus seperti Jin dan Syaitan.
boleh juga dianggap kene sampuk la tak pun ketegur.


Ok kenapa perempuan je yang selalu kene histeria ni?

1) Sebab perempuan ni lemah
(ok mereka2 yang perempuan tu jangan nak
deny ini kenyataan)


2) Perempuan ada hari2 yang mereka
tak boleh solat,tak boleh pegang Al-quran.

3) Perempuan ada hari yang tak boleh puasa
(ok ni mmg saje nak ulang point...kekeke) ;)

4)Perempuan ni cute
(muahahahahaha ape ni shafiq?! entry merepek)

cukup la tu ha. aku conclude 2 sebab je yang btol dari atas ni.


SO apa nak buat untuk mengelak dari kalau kene Histeria n Dihisteria ni?


setelah dok google2 and tgk sana sini
1)Laungkan azan.
2)Membaca surah al-Fatihah, ayat Kursi, dua ayat terakhir surah al-Baqarah, surah al-Ikhlas, al-Falaq dan an-Nas.
3)Membuat tiupan kepada pesakit dan mengulangi bacaan di atas sebanyak tiga kali atau lebih.
4)Zikir dan wirid sekurang-kurangnya selepas solat, sentiasa membaca al-Quran dan
mengamalkan doa pilihan.
5)Larang anak korang keluar time Maghrib pastu tutup pintu rumah kerana syaitan merayau maghrib2 ni.

untuk perempuan2 yang dalam time korang tu.
walaupun korang tak boleh pegang al-quran tapi still boleh baca
ayat2 yang korang hafaz. so rajin2 la menghafal ayat Kursi,ayat2 terakhir
surah Al-baqarah,and ayat2 lain yang korang tau.

*so lepas ni kalau ada apape pasal histeria jadi,korang2
semua ni dah boleh bukak

entry ni and tunjuk dekat budak yang kene histeria tu.
suruh die follow sekali...muahahahahahaha
lame dah sebenanye tade dengar pasal histeria2 ni.
actually surrounding yang kotor pun salah
satu catalise kepada bende2 ni.

so pandai2 lah ye bersih2kan diri and surrounding korang.

harapnya entry ini membantu awak ya

cepat! baca ayat kursi!
;0

4 comments:

  1. perlu ke that gambaq yg scary gila tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. perlu :) baru korang nak start bace ayat qursi..hehehehe. eh hang dok senyapppp je. mane hilang?

      Delete
  2. Replies
    1. haha. ape yang sempoi? hantu mmg sempoi. :d

      Delete